CREDIT-PARTNERS Vleminkstraat 44, 3201 Langdorp credit-partners@telenet.be
KAART KAART KAART KAART KANTOOR HOLSBEEK KANTOOR LANGDORP KANTOOR LOVENJOEL KANTOOR VILVOORDE WERFWEG 10 VLEMINKSTRAAT 44 TIENSESTEENWEG 229 LUCHTHAVENLAAN 27 bus 17 3220 SINT PIETERS RODE 3201 LANGDORP 3360 BIERBEEK 1800 VILVOORDE
Financiële leasing Hoe werkt autoleasing?
Financiële autoleasing is een financieringstechniek voor voertuigen gebaseerd op een driehoeksverhouding tussen de leasingnemer, de leasinggever en de leverancier. De leasingmaatschappij koopt in jouw opdracht een auto aan bij een leverancier die je zelf kiest. Je sluit met de maatschappij een leasingcontract met een bepaalde looptijd waarin je de auto gebruikt. Je betaalt daarvoor een maandelijkse of driemaandelijkse leasevergoeding. Gedurende de looptijd van het leasingcontract ben je economisch eigenaar van de auto. Dat betekent dat je hem kunt activeren op jouw balans. Op het einde van het contract kun je de auto aankopen. Wat zijn de voordelen van autolease? Je hoeft geen voorschot te betalen. De leasingmaatschappij betaalt het volledige investeringsbedrag aan de leverancier. De leasingmaatschappij betaalt de btw bij levering van de auto. Jij betaalt de btw in schijven, telkens als je een leasingfactuur ontvangt. Zo vermijd je een bijkomende financiële last op het ogenblik van de investering. Je hoeft geen zakelijke waarborgen te geven. Op die manier behoud je je waarborgen voor andere bedrijfskredieten en creëer je dus ruimte voor de financiering van andere investeringen.
· · · · · · ·
Financiële renting Wat is financiële renting?
· De leasingmaatschappij koopt in jouw opdracht een auto aan bij een leverancier die je zelf kiest. Je sluit met de maatschappij een rentingcontract met een bepaalde looptijd waarin je de auto gebruikt. Je betaalt daarvoor een maandelijkse of driemaandelijkse huurvergoeding. Op het einde van het contract kun je de auto aankopen. Bij renting is er altijd een minimale restwaarde van 16% van het investeringsbedrag. Waarom is financiële renting interessant? Je hoeft geen voorschot te betalen. De leasingmaatschappij betaalt het volledige investeringsbedrag aan de leverancier. De leasingmaatschappij betaalt de btw bij levering van de auto. Jij betaalt de btw in schijven, telkens als je een huurfactuur ontvangt. Zo vermijd je een bijkomende financiële last op het ogenblik van de investering. Je hoeft geen zakelijke waarborgen te geven. Op die manier behoud je je waarborgen voor andere bedrijfskredieten en creëer je dus ruimte voor de financiering van andere investeringen. Je boekt de huurfacturen als kosten in de resultatenrekening. Zo wordt je auto niet opgenomen in je balans en heeft hij geen negatieve invloed op het balanstotaal.
· · · · · ·